Janet Evanovich: Stephanie Plum a szingli fejvadász

"Hajnali két óra van, Stephanie. A szomszédaid alszanak, hallókészülékek az éjjeliszekrényen. Sikíts csak. Senki nem fogja hallani."
borító
Két bejegyzéssel előbb látható, hogy teljesen véletlenül vettem meg ezt a könyvet, eredetileg egész mást akartam olvasni, de a könyvtár keresztbe húzta a számításaimat. De tulajdonképpen nem bánom, mert egyébként valószínűleg nem olvastam volna el egyhamar, hiszen annyi más van amit még el akarok; viszont ez jó móka volt.
Eleinte kicsit nehezen rázódtam bele, olvastatta magát ezzel nem volt baj, csak  nem értettem miért gondolja mindenki hogy milyen vicces ez a könyv. Aztán egy idő után valahogy belerázódtam a hangulatába, és onnantól egyre gyakrabban mosolyogtam rajta és a harmadik könyvnél már szinte megállás nélkül vigyorogtam és kuncogtam olvasás közben.
A történetet mindenki ismeri, Stephani Plum állása elvesztése után a nagybátyjánál kezd dolgozni óvadékügynökként. És ki mást kellenne a zöldfülű fejvadásznőnek elsőként begyűjtenie, mint Joseph Morellit, a környék szívtipróját, aki gimis korukban Stephaniet is elcsábította. Csakhogy Morelli azóta rendőr lett, akit most gyilkossággal vádolnak.
A három kötetről most nem akarok külön-külön írni, mert én most egyszerre olvastam mindhármat, meg a színvonal is körülbelül hasonló volt (nagyon jó) bár talán a harmadikon mosolyogtam a legtöbbet. Jók voltak a szereplők, megkedveltem Stephanie-t, és eléggé bele tudtam élni magamat a helyébe, kicsit hasonlítok rá :)) Morellit és Mazur nagyit is megszerettem. Nekem alapvetően akkor tetszik egy könyv, ha együtt tudok érezni a főszereplőkkel, meg jó a hangulata. A mellékszereplők is jól kidolgozottak, és illenek a történetbe.
Szóval ebben a könyvben minden megvolt, abszolút jó szórakozást jelentett ez a három könyv, és remélem, hogy hamarosan kiadják a többit is. A wiki szerint 16 kötetből áll a sorozat, úgyhogy jobb, ha az Ulpius összekapja magát :)
Egy szó mint száz, nagyon tetszett, és részemről a maga kategóriájában ez 10/10.
Eredetileg 9 pontot akartam adni, aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen fogalmam sincs, miért vonnám le azt az egy pontot, hiszen ez úgy volt jó ahogy volt, nem tudok benne hibát találni.
Csak egyet nem értek, hogy a borítón miért van az, hogy Mazur nagyinak mindenről három dolog jut eszébe: a szex, a szex és a szex. Ok hogy ez figyelemfelkeltő meg minden, de azért nem teljesen így van, a két kezemen azért össze tudnám számolni hány szexxel kapcsolatos megjegyzése volt, pedig mondott pár hülyeséget :)) de ez végül is csak kötekedés. Meg még egy nagyon értelmes dolog jutott eszembe a könyv kapcsán: nem volt kicsit nagyon korai az a vonatozás hat ill M. részéről nyolc évesen? Vagy csak én vagyok nagyon prűd? :))
Ami még érdekes volt, az a magyar rokonok és jellegzetes vonásaik emlegetése :) nem tudom Janet-nek vannak-e magyar felmenői, vagy honnan vette az ihletet, de én az utcán nem olyan sok ilyen jellegzetes embert látok, ismerni is csak egyet ismerek, egy profot, aki viszont maga is emlegette a magyar arcvonásokat, hát nemi olyanok vannak, de nem sok embernek még :D bár nem vagyok antropológus :)
Amúgy meg Janet helyében megmondanám a wikipediának hogy valami normálisabb képet tegyenek már fel róla, mert azon nem túl jól néz ki, pedig van kép is róla.


Eredetileg publikálva a http://flameheart.freeblog.hu/-n 2010. júl. 11. 14:51

2 megjegyzés:

  1. Mehesán Emma vagyok, nagyon szeretem Janet könyveit. Kár, hogy lassan megy a fordítás és az újabb kötetek megjelentetése. Stephi Plum személyes jó ismerősömmé vált, Gerald Durrell és James Herriot óta nem derültem ilyen jót könyveken.
    Minden rajongót szeretettel üdvözlök.

    VálaszTörlés
  2. James Herriot a kedvencem. Kb. 2O-3O-szor olvastam már el mind a két részt.
    Remélem, hogy kiadják a "Szingli fejvadász" sorozat többi könyvét is.
    Nagyon sok könyvvel vagyok így, hogy szeretném olvasni a többi részeket is, de nem adják ki.
    Pl. John Connolly-nak van még egy csomó könyve és azt sem. Sajnálatos!!!

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Nagyon örülök minden hozzászólásnak, és éppen ezért nem szeretnék semmilyen hozzászólás korlátozást bevezetni. De egy bejegyzés kapcsán kialakuló beszélgetést sokszor nehéz nyomon követni, ha már a sokadik "Névtelen" ír hozzászólást.

Ezért ha nincs goggle fiókod / open ID-d stb. kérlek: használd a megjegyzés írása mint: név/URL opciót!

AZ URL-hez bármely oldalt linkelhetsz, pl a moly.hu profilodra mutatót is!