Libri krimi akció



A Libri internetes könyváruházában 25-50% kedvezményekkel kaphatóak krimik, thrillerek és bűnügyi regények.

Nem túl hosszú a lista, de néhány könyvet a figyelmetekbe ajánlok. Susan Hill A fekete ruhás nő című könyve az új, tetszetősebb filmes borítóval 1868 FT-ért kapható, Edgar Wallace A különös grófnő című regénye pedig 1300Ft-ért (én ez utóbbira csapok le). Ezen kívül akciós a tavaly nagyon népszerű Csúcshatás, illetve Dean R. Koontz néhány könyve is 30% kedvezménnyel kapható, jó néhány más kötet mellett. Sajnos bár mikor az e-mailt megláttam ezt reméltem, de Dennis Lehane vagy Agatha Christie könyvei nem szerepelnek az akcióban.
De persze nem ez az egyetlen jelenleg is futó akció, csak azért erről írtam, mert gondoltam a megemlített két könyv több könyvmoly hörcsögösztönét is felébresztheti :D Bűnbe viszlek titeket :)
Amúgy a Fészekrakó akción belül 25-40% kedvezménnyel vásárolhatunk esküvővel, otthonteremtéssel kapcsolatos könyveket és párkapcsolati kalauzokat vagy baba-mama könyveket. A Tavaszi megújulás keretein belül pedig sporttal, fitnesszel és egészséggel kapcsolatos kötetek kaphatóak 30-50% kedvezménnyel. A Tudástár akcióban érettségire készülő diákok vásárolhatnak kedvezményesen, ezen kívül a Libri kiadó (pl. Darren Shan Város Trilógiája, Palya Bea: Ribizliálom) köteteire 1+1 akció van, szépirodalmi (köztük Polcz Alaine könyvei) és az ízek és kultúrák könyvekre pedig 2+1 akció.

Újabb Mortal Instruments - Végzet ereklyéi film hírek


A könyvsorozat írónője a sok internetes pletyka  hatására utána járt a hírnek, hogy mégsem Jamie lesz Jace, és mint az az tumblr-jén is kipostolta, a hír kacsa, sajnos nagyon is Jamie Cambell "nyálsrác" Bower játssza Jace Wayland-et. És edz és gyúr. Kár hogy arcra nem tud :S
Helyette



Most komolyan, ha nagyon próbálkozik, akkor se lesz soha olyan "badass" mint Jace (vagy Alex ha már itt tartunk). Soha. :S Hogy örültem annak a kacsának. Bocs emberek a hamis jó hírért! Azt is, ahogyan ezt is a facebook Mortal Instruments oldalán láttam először, illetve az ott és általam is linkelt cikkben. Feltételeztem, hogy hivatalos az info. Hát nem.

Szomorú vagyok. Ok, nem Alex, ő egyszer már visszautasította (pedig imdb szerint nincs is készülő filmje) de helyette akkor is találhattak volna egy másik helyes FÉRFIAS szőke srácot! Most komolyan, nézzétek meg a Cassandra által berakott videóban, nem gáz? Mert szerintem nagyon. Na jó, abbahagyom a siránkozást, postolok még egy hírt, aztán belevetem magam a tankönyvembe (miért nem tud soha olyan élvezetes lenni mint egy regény :S) és vizsga után majd elolvasom az addigra megérkező Infernal Devices első két kötetét, és férfias nephilimeket képzelek majd el :D

Eragon hírek - Örökség ciklus IV. kötet magyar megjelenése


Az Európa Könyvkiadó hírlevelében is megerősítette azt a korábban is hallott információt, hogy Örökség címmel karácsonyra megjelenik a várva várt negyedik kötet!


Na, megvan már hogy mit kértek karácsonyra? :)

Mortal Instruments - Végzet ereklyéi film hírek


Kitűzték a Végzet ereklyéi filmadaptációjának premier időpontját 2013. augusztus 23.-ra. A közelmúltban kicsit ingatagnak tűnt a film helyzete, a filmet készítő stúdió, a Sony égisze alá tartozó Screen Gems túl akart adni a Mortal Instruments-en, de a múlt héten hivatalosan is megegyeztek a Constantin Films-el, hogy együtt készítik el a filmet, úgyhogy a feldolgozás sorsa ismét biztosnak látszik. Ezen kívül rendező váltás is történt. A pap - Háború a vámpírok ellent és a  Légiót rendező Scott Stewart helyett a 2010-es Karate kölyköt rendező Harald Zwart kezébe került a stafétabot. Egyikük sem olyan rendező, hogy biztosra vehetnénk a jó rendezést, de Zwart talán mégis jobb, a Karate kölyök legalább anyagilag sikeres lett, és szerintem annyira nem is rossz.

Éééés dobpergés!
Jamie Cambell Bower nem Jace többé! Megüresedett a szerep, úgyhogy hajrá Alex hajrá! Nagyon remélem hogy mégis ő lesz Jace! Lily Collins-al már megbarátkoztam, a Tükröm, tükrömben is bájos Hófehérkének, és ha a vörös hajszínhez világosítanak a szemöldökén akkor jó lesz :)

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan sikerül majd a film. Eddig eléggé rögösen alakult az útja, nem nagyon akartak haladni vele, de most talán, hogy kitűzték a dátumot, összekapják magukat, túlesnek a szeplőválogatáson, ami nem egy nagy ügy, a rajongók már megcsinálták helyettük. Követik Meggie elképzeléseit, és jó lesz :D Aztán meg alaposan elolvassák a könyvet párszor, és ahhoz tartják magukat a forgatókönyvnél, és akkor azzal sem lesz gond :) Drukkolok ennek a filmnek, hogy inkább a Gyűrűk Urához hasonlítson, és ne az Eragon, Twilight vagy Harry Potter nem túl jól sikerül filmváltozataihoz. Bár persze ez ízlés dolga, van akinek ezek is tetszenek. Nekem nem, és szerintem sajnos ezek tökéletes példák arra, hogy jó szereplőgárda mellett is el lehet szúrni a filmet... Tudom, persze, hogy egy film soha nem lehet olyan, mint ahogy elképzeltem, de pl. (örökös példám, tudom, de sajnos egyedülálló produkció a könyv megfilmesítések között) a Gyűrűk urát az első képkockától leesett állal néztem végig! Jó, persze, az egy szuper drága giga-produkció volt, de akkor is, én ezt várnám el. Egy könyvfeldolgozásnál már legalább van alap egy jó cselekményre, nem úgy mint pl. egy Transformers-nél, amire szintén irtó sokat költenek, csak teljesen a látványra mennek, értelmes történet zéró, vagy legalábbis maximálisan három mondatban elmondható. Egy szó mint száz, remélem beleadnak apait-anyait, pénzt, jó forgatókönyvírót és A.P.-t, és egy nagyon jó filmet fognak majd végre összehozni. Végül is, jó munkához idő kell, nem?
Ti mit gondoltok a filmről? Nagyon várjátok már? Vagy úgyis elrontják? Kiket látnátok szívesen a szereplők helyére? Vagy éppen a rendezői székben?

Képek forrása: google.com