Jön, jön jön, avagy hamarosan megjelenik Christopher Paolini Örökség ciklusának negyedik kötete magyarul


Az Európa Kiadó novemberben végre megjelenteti Eragon kalandjainak utolsó kötetét magyarul!!!

A nagy online könyvesboltokban már előrendelhető egységesen 20% kedvezménnyel, 4500 helyett 3600 Ft-ért.

A Libri szerint 26., az Alexandra és a bookline honlapja szerint viszont november 9. a megjelenés pontos dátuma.
A kiadó honlapján csak annyi szerepel, hogy: várható megjelenés: 2012. november.

Pénteken kiderül, hogy megjelent-e. :D




A fordító az eddigi Bihari György - Sóvágó Katalin páros helyett Urbán Erika, így valóban lehetett valami nehézség e körül. Mindenesetre emiatt jár a kiadónak egy fekete pont, hiszen ha már késlekedés, akkor adjanak ki egy közleményt, hogy ez a helyzet, elnézést a rajongóktól, igyekszünk. De nem, csak nagy hallgatás. Illetve egy pontos dátum se ártana a honlapjukra...


Az előző ilyen témájú hírem nem várt érdeklődést generált a blogon, itt a hozzászólások között felmerült az is. hogy tényleg az utolsó-e ez a negyedik kötet. Ismeretterjesztési céllal ismétlem amit hsz-ban már leírtam: igen. :) Az író hivatalos oldalán (http://www.alagaesia.com) olvasható sajtóközleményben úgy emlegetik a negyedik kötetet, mint "fourth and final installment of the #1 bestselling Inheritance cycle" tehát a bestseller Örökség sorozat negyedik és végső kötete.

Shurtugal.com-os hírek alapján Paolini korábban azt nyilatkozta, hogy ezzel lezártnak tekinti a sorozatot, ugyanakkor további Alageasia világában játszódó könyvek lehetőségét felvetette.
Nem lesz tehát 5. kötet, de nem kizárt hogy kedvenc szereplőink felbukkannak még Paolini későbbi írásaiban. Hivatalosan eddig nem jelentett be új regényt, egy interjúban azt mondta, hogy számos regény ötlete van több műfajban is, és lehet, hogy a következő könyve sci-fi lesz.
http://www.guardian.co.uk/childrens-books-site/2011/nov/16/christopher-paolini-interview