Méregnaplók 3. kötet információkAzt hiszem elmondható, hogy a Méregnaplók nagyon népszerű sorozat hazánkban, annak ellenére, hogy a második kötet fogadtatása kicsit vegyes volt. Ettől függetlenül szerintem minden olvasó kíváncsi lenne Gyom és Jessamine történetének befejezésére.

Sajnos az interneten számos kedvezőtlen hírt olvashattunk. Én először nyáron hallottam, hogy valami probléma lehet, amikor a Könyvfesztiválon beszélgettem a Főnix Könyvműhely vezetőjével - egy nagyon kedves és szimpatikus úrral, akinek azóta is tartozom az összes általam olvasott Főnixes könyv kritikájával; szóval Mechanikus London, Kísértés Rt. és Sötét Hórusz kritika várható öhm valamikorra. Nem mintha nem imádtam volna mindhármat, de annyit halogattam, hogy az eltelt hónapok alatt bizony megfakultak az élmények -, és érdeklődtem tőle, hogy ugye átveszik az eredetileg Lybrum-os méregnaplók kiadását. Ekkor mondta, hogy lehet, hogy angolul sem lesz kiadva. Bevallom, nem vettem ezt az információt teljesen komolyan, gondolván - ugyan, angolul ne adnák ki? Hiszen angolul annyi könyvet kiadnak, pont ezt hagynák félbe?! Emellett anélkül, hogy a pontos számokat ismerném, én úgy gondolok a sorozatra, mint népszerű, számos nyelvre lefordított könyvekre - ehhez képest Goodreads-en meglehetősen kevesen olvasták. Megpróbáltam utánanézni, hogy vajon hány nyelven adták ki,de nem jártam sikerrel, annyi biztos, hogy németül és magyarul kiadták. Viszont sem az írónőnek, sem a könyvnek nincs wikipedia oldala. Mégsem népszerű a könyv?

Nemrég egy kedves olvasóm érdeklődött tőlem, hogy tudok-e valamit a harmadik kötet kiadásáról. Ennek hatására megpróbáltam utánanézni, hogy mi is a helyzet. Bár több oldalon, többek között a könyv Goodreads-es adatlapján is azt olvastam, hogy gond van a kiadással, sem Maryrose Wood oldalán, sem a sorozat honlapján nem találtam semmilyen erre vonatkozó hírt. Úgy gondoltam, hogy ez így bizony nem hivatalos, mi lenne ha írnék az írónőnek, hátha válaszol, így biztosat tudhatunk meg. Az elgondolást tett követte, és meglepően rövid idő múlva választ is kaptam!


Hi Kata!

Thank you for your very nice note. I appreciate it a lot.

All I know is that the third Poison Diaries book was canceled by the publisher. I am so sorry at how frustrating this must be! It was not my decision, and the book was cancelled before I wrote it.

Unfortunately, I cannot say whether they might want a third book at some point in the future. It would be wonderful to conclude the story of Weed and Jessamine.

Thank you so much for your good wishes!

Best,
MaryroseAz írónő válaszának fordítása általam:
"Szia Kata!
Köszönöm kedves leveledet, nagyra értékelem.
Annyit tudok, hogy a harmadik Méregnaplók könyvet törölte a kiadó. Tudom mennyire bosszantó ez számotokra, és nagyon sajnálom. Nem az én döntésem volt, és a könyvet még a megírása előtt törölték.
Sajnos azt sem tudom megmondani, hogy a kiadó meggondolja-e magát a könyv jövőbeli kiadását illetően. Csodálatos lenne Gyom és Jessamine történetét befejezni.
Nagyon köszönöm jókívánságaidat!

A legjobbakat,
Maryrose"

Elnézést kérek a kifogásolható fordításért! Bár saját megítélésem szerint angoltudásom jónak mondható, arra már az angol tanulás viszonylag korai fázisában rájöttem, hogy a fordításhoz nincs sok érzékem. Bár értem a szavak, kifejezések jelentését, jelentéstartalmát, képtelen vagyok ezt magyarul visszaadni, frappánsan meg végképp nem.

Az írónő kedves válasza alapján sajnos kijelenthetjük: nem lesz harmadik Méregnaplók könyv. Egyhamar legalábbis biztosan nem... :(( Nagyon sajnálom!

7 megjegyzés:

 1. Nem tudtam erről, elég szomorú. Én csak az első részt olvastam, de érdekelt volna a folytatás. Az a legrosszabb, amikor egy kiadó nem enged egy történetet befejezni. Ehyébként azt hittem, hogy ez a sorozat egy bestseller...

  VálaszTörlés
 2. És nem tudja valaki véletlenül, hogy miért törölte a kiadó?

  VálaszTörlés
 3. Ne már :( Létezik ilyen ?!
  Én igaz a második résszel kezdtem :D de nagyon imádtam ... eszméletlenül jó:) Most lesz meg az első , de harmadikat is akartam :S

  VálaszTörlés
 4. nem tudna neked elkuldeni a konyvet?

  VálaszTörlés
 5. imádom<3 én pont ma fejeztem be a 2. rész és nagyon jó lenne ha a 3. része is megjellen :D
  még ha csak 1 év mulva is de megjelenne
  én ha valaki tudna még jó könyvet annak megköszönném ha leírná a címét:))

  VálaszTörlés
 6. kiadhatná saját pénzen és ha veszik ráharapnak kiadók..

  VálaszTörlés
 7. Sziasztok. :)

  Én pont most láttam a Goodreads oldalán, hogy tavaly decemberben végre megjelent a harmadik rész. Érdeklődtem a Főnix Könyvműhelynél, hogy nálunk mikorra várható a magyar megjelenés, de eddig sajna még nem válaszoltak.

  Szerintetek meg fog jelenni egyáltalán? Jó lenne ha nem veszne el a a kitűnő sorozat.

  Itt a link ami ezt bizonyítja is: http://www.goodreads.com/book/show/18851084-weed

  Klodette

  VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Nagyon örülök minden hozzászólásnak, és éppen ezért nem szeretnék semmilyen hozzászólás korlátozást bevezetni. De egy bejegyzés kapcsán kialakuló beszélgetést sokszor nehéz nyomon követni, ha már a sokadik "Névtelen" ír hozzászólást.

Ezért ha nincs goggle fiókod / open ID-d stb. kérlek: használd a megjegyzés írása mint: név/URL opciót!

AZ URL-hez bármely oldalt linkelhetsz, pl a moly.hu profilodra mutatót is!