Eragon hírek - Örökség ciklus IV. kötet magyar megjelenése


Az Európa Könyvkiadó hírlevelében is megerősítette azt a korábban is hallott információt, hogy Örökség címmel karácsonyra megjelenik a várva várt negyedik kötet!


Na, megvan már hogy mit kértek karácsonyra? :)

75 megjegyzés:

  1. egy év lefordítani??? ez szégyen....

    VálaszTörlés
  2. Valószínűleg nem egy év a lefordítása, hanem inkább taktikai okokból időzítik a karácsony előtti nagy könyvvásárlási láz idejére a megjelenést, illetve addig még sorra kiadják újra az eddig megjelent részeket is.
    Legalább kiadják, nem úgy mint mondjuk a Kelly néhány sorozatát...
    Úgy csinálják, hogy a lehető legtöbb profitot hozza nekik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tévedsz, elhalálozott a régi fordító, és annyira nincs rá motivációjuk, hogy leszarják, és ha ez nem elég, nehéz ugyanazt a stílust visszahozni, mint amit ő adott nekünk. Más az egyéniség, más a stílus... :)

      Törlés
    2. De kár! Szerettem azt a leíró stílust amivel bemutatta egész Algaesiát

      Törlés
  3. és szívatják ezzel az embereket... nyáron lenne a legjobb olvasni...

    VálaszTörlés
  4. Ez szégyen... Már előre beharangozták az angol megjelenés előtt, hogy 2 hónap alatt lefordítják... Ez volt karácsony körül... Gondoltam akkor maximum áprilisban ezt fogom olvasni. Ahhoz képest most kiderül hogy karácsonyig várhatok. Nekiestem angolul, de nagyon sok minden elvész így, mert rengeteg a nem létező szó, kifejezés. Ha tudják, hogy egy jól menő sorozatról van szó, akkor miért nem éri meg nekik időben kiadni? Karácsonyig mindenképp elolvasom, de így a franc se fogja megvenni, mert addig végig szenvedem angolul, ha 2 oldalanként is. Ezzel nem vagyok egyedül az ismerőseim között, és így a tuti vásárlóktól esnek el. Ennyit ér a totojázás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Figyelj én meg már kívülről tudom a másik három részt!Ideje lenne beujtani valami újat

      Törlés
    2. Te idióta meghalt a forditó!! Ez semmit nem jelen?? Te kigondoltad, hogy elolvasod, és akkor annak úgy is kell lennie?? fogjad már vissza magad!

      Törlés
  5. Ideje volt már -.-

    VálaszTörlés
  6. Fogjunk össze és fordítsuk le mi magyarul, a kiadó meg tehet egy szívességet...

    VálaszTörlés
  7. Szégyen ami mostanában a kiadók körül van :( :S lassan teljesen elveszik az ember kedvét az igazi könyv olvasástól.. és csodálkoznak hogy e-book formában jobban megy?!

    VálaszTörlés
  8. És kb mennyibe fog kerülni?

    VálaszTörlés
  9. Ez nevetseges, megveszem ebook formajaban angolul, legalabb nyelvet is felfrissitem

    VálaszTörlés
  10. Ami engem illet megpróbálom kivárni, de már én is gondoltam az ebookra.

    VálaszTörlés
  11. ha valaki még nézi ezt a blogot, szólok, hogy fejezetenként fordítja valaki, és az eragon magyar facebook oldalán időről időre megjelenik egy új fejezet, lehet olvasni. mellesleg engem is irritál, hogy nem lehet még olvasni, ugyanis utálok gépen olvasni, azért a papírnak van egy feelingje, de hát ez van. a kiadó meg mehet tudja melyik kedves nőrokonába, engem már nem érdekel...-.-"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Be tudnád linkelni nekem ezt a facebook-os oldalt? Mert nekem már mindegy, milyen béna a fordítás vártam eleget!És ha egy fejezetet el tudok olvasni, akkor is boldog leszek!!! :) -.-
      Köszönöm!

      Törlés
  12. Lehet hogy ostobaságot mondok, de nekem úgy rémlik meghalt az eredeti fordító...
    Egy könyvsorozatnál sok időt kell fordítani, hogy a fordítás stílusa közel azonos legyen (szóhasználat fogalmazás), ha megváltozik a részek között a fordító személye.
    Ha esetleg valaki biztosan tudja felvilágosíthatna hogy jól tudom e a fordítós sztorit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól tudod. És nem tom ezek az idióták mit képzelnek. Meghalt, nem kéne szidni. Még jó hogy lassab lesz a fordítás. Nagyon nehéz a nyelvezete.

      Törlés
  13. Én úgy olvastam valahol hogy az előző fordító nem vállalta és újat keresnek helyette.Úgyfest ez kerül 2 hónapnál jóval többe új fordító+fordítás.
    Szal lehet várni karácsonyig... mondjuk Paolini sem semmi hogy 3 évig ír 1 könyvet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nagy a szád írd meg te! Elolvasni könnyű. Megírni már nem. Szóval hacsak nem írsz te is négy 500 oldalas könyvet Kussolj!!

      Törlés
    2. :D 3 évig ír egy könyvet? ez sok? Ne nevettess légyszi. Trónok harca? Ismerős? 5. könyvet 7évig írta Martin... És a 6-ról még morzsa sincs hogy mikor lesz, és akkor 7 részes lesz a sorozat.

      Törlés
  14. Én is el akartam olvasni ebookon, de nem jött be, egyrészt egy könyvet mégiscsak könyv formában kéne olvasni, nem képernyőn keresztül. Másrészt magyarul sokkal élménygazdagabb olvasni ugyanazt a művet, mint angolul, lehet, hogy bonyolult a magyar, de irodalmi szókincse tényleg szebb bármely másik nyelvnél.

    VálaszTörlés
  15. Ez a végső kötet, ugye?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát nem nagyon tudjuk, nem olvastam olyan oldalt vagy cikket,ami kimondaná, h ez az utolsó része, de szerintem nem az

      Törlés
    2. Szia! Igen, ez a sorozat utolsó kötete. Paolini eredetileg trilógiát tervezett, de a Brisingr írásakor rájött, hogy túl sok esemény lezáratlan szál van még, így módosította a kötetek számát négyre, az Örökség trilógiából Örökség ciklus lett.

      Lehetséges, hogy lesz előzménykötet, ahogy valaki írta, erről én még hivatalos bejelentést nem láttam. Mindenesetre Paolini korábbi nyilatkozatai és a ciklus angol wikipedia oldala is azt támasztja alá, hogy a negyedik az utolsó kötet.

      kai


      http://en.wikipedia.org/wiki/Inheritance_Cycle

      Törlés
    3. Most írja az 5.kötetett!

      Törlés
    4. :)
      Nem ártana, ha ilyen hírhez forrást is csatolnál, mert én ilyen bejelentést nem találtam.
      Az író hivatalos oldalán (http://www.alagaesia.com) semmi ilyesmiről nem olvasni, márpedig ezt biztosan bejelentették volna. Az oldalon olvasható legfrissebb sajtóközleményben úgy emlegetik a negyedik kötetet, mint "fourth and final installment of the #1 bestselling Inheritance cycle" tehát a bestseller Örökség sorozat negyedik és végső kötete.

      Shurtugal.com-os hírek alapján Paolini korábban azt nyilatkozta, hogy ezzel lezártnak tekinti a sorozatot, ugyanakkor további Alageasia világában játszódó könyvek lehetőségét felvetette.

      Szóval, eddigi infók alapján nem lesz 5. kötet, de nem kizárt hogy kedvenc szereplőink felbukkannak még Paolini későbbi írásaiban. Hivatalosan eddig nem jelentett be új regényt, és egy interjúban azt mondta, hogy számos regény ötlete van több műfajban is, és lehet, hogy a következő könyve sci-fi lesz.
      http://www.guardian.co.uk/childrens-books-site/2011/nov/16/christopher-paolini-interview

      Törlés
  16. Jah de lesz még egy az vlami olyasmi lessz hogy az eragon elötti időket foglalja össze Brom,Oromisz,Arya múlját.

    VálaszTörlés
  17. "mondjuk Paolini sem semmi hogy 3 évig ír 1 könyvet."

    Látom, te sem vagy, teszem azt, Trónok harca olvasó. De ha ennyire tiszteled az írókat, ne is legyél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ott a pont. Amúgy én sem olvastam még (még!) el a Trónok harcát, de a saját könyvemet két és fél éve írom, a vége pedig előttem is homályba vész.

      Törlés
  18. Sziasztok!

    Nem is számítottam rá, hogy ennyi kommentet fog generálni ez a hír :))
    Sajnálom, hogy ennyit kell várnotok rá, de reméljük hogy meg fogja érni a várakozást, azért az Európának színvonalasak, jó minőségűek szoktak lenni a könyvei.

    Ha nem olvastam volna már angolul, biztos én is türelmetlenebb lennék mondjuk :D

    VálaszTörlés
  19. Türelem, gyerekek, türelem! 20 évet kellett várni a STAR WARS előzményeiért is, például. Tessék olvasgatni a már megjelent részeket, bizonyára megérni kivárni a színvonalas magyar fordítást, nem pedig "kontárok" munkáit töltögetni a netről. Vagy 20 év után indult újra a DALLAS is és tessék: mekkora sikere lett?! A jó munkához idő kell!

    Boldog Karácsonyt, előre is!

    VálaszTörlés
  20. Én már nem tudok várni húsz évet!

    VálaszTörlés
  21. adjatok sört!
    boldog husvétot!?

    VálaszTörlés
  22. Látom ti még sosem írtatok regényt, vagy fordítottatok műfordításban. Igaz, hogy a karácsonyi megjelenés a biznisz miatt van, de hogy valaki Paolinit lenézze, mert 3 évig írt 1 könyvet az nem semmi... Egy könyv megírása sokkal nehezebb, mint gondolnátok. Ülsz a gép előtt, és nem tudod hogy kösd meg a gondolataidat, hogy véglegesítsd őket. Ugrálnak a szavak, a mondatok, a képek, gondolatok és árnyak, és neked egy csokorba kell gyűjtened őket. Na ennyit erről, inkább próbáljatok írni és megtudjátok :).

    VálaszTörlés
  23. Kérek minden kedves hozzászólót, hogy az alternatív beszerzési források leírását mellőzze, ezt bízzuk az olvasók kreativitására. Aki ilyet keres, úgyis megtalálja, de én nem kívánom ezt promotálni.
    Nem mondom, hogy én sosem olvasok ilyen könyveket, de a kedvenceimet mindig támogatom könyvvásárlással.


    Más:
    Az angol és a magyar megjelenés között eltelt hosszú idő miatt valószínűnek látszik, hogy merülhettek fel gondok a fordító és a fordítás körül. Arról, hogy a fordító Bihari György vagy Sóvágó Katalin elhunytak volna semmiféle hírt nem találtam. Az Európa Kiadó részéről mindenesetre tisztább sor lett volna, ha közleményt adnak ki a késedelem okairól is, akkor nem lenne szükség találgatásokra, illetve türelmesebben várhatnánk a megjelenést is.

    VálaszTörlés
  24. Megjelent a 4.-ik rész!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mégis hol és milyen nyelven?
      A kiadó honlapja szerint a várható megjelenés 2012. november!
      http://www.europakiado.hu/index.php?l=h&s=2&n=1895

      Miért állítasz valótlanságot?

      Törlés
  25. Én tudom mit kérek már karácsonyra...És ti???

    4-edik az utsó rész, előzménykötet lesz, Bihari nem halt meg, és én várok karácsonyig...

    VálaszTörlés
  26. Az Európa kiadó honlapján, már szerepel a negyedik könyv, az előkészületben rovat alatt. Az ott közzétett információ szerint novemberben már kiadják a könyvet. Én személy szerint nagyon örülnék neki, ha egy boxban meg lehetne venni az összes könyvet. Eddig csak az első három könyv kapható díszdobozos kiadásban.
    Már nagyon várom, hogy kézhez vehessem. :P

    VálaszTörlés
  27. És eljött a nap. Már előrendelhető az Alexandra és a Libri honlapján is. :D

    VálaszTörlés
  28. De csak nov.26.-án hozzák ki:S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Libri szerint nov 26., de az Alexandra és a bookline honlapján meg nov 9. van. Most akkor mi az igaz? A kiadó honlapján csak hónap van.

      Törlés
    2. Alexandrán már nov 10.-ét írnak szóval szerintem csak sacolják hogy mikor jöhet/adják ki vagy mindenkinek más infot adnak ami sztem nagy bajj :DD biztos mérgesek a könyv kiadók.

      Törlés
    3. *sorry dec 10.

      Törlés
  29. az alexandra.hu -nmár meg lehet rendelni előrendeléssel és holnaptól sima rendeléssel is a magyar fordítású könyvet.

    VálaszTörlés
  30. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  31. Nos, úgy tűnik mégsem, az Alexandra is nov. 30-ra módosította a megjelenést...

    VálaszTörlés
  32. ez mennyire valós a nov 30?

    VálaszTörlés
  33. Kérem, engedje meg, hogy az Alexandra Ügyfélszolgálathoz eljuttatott levelét az Európa Könyvkiadó ügyvezetőjeként én válaszoljam meg.

    Nagy öröm számunkra, hogy lelkes olvasója Christopher Paolini könyveinek, bízom benne, hogy az Ön által előrendelt könyvünk esetében is elégedett lesz. Egy könyv várható megjelenési időpontját igyekszünk pontosan megadni a kereskedőknek, de ez az időpont a megjelenésig többször változhat. Felmerülhetnek nyomdai problémák, a borítóterveket is általában jóvá kell hagyatni a jogtulajdonosokkal, ami előfordul, hogy késik, de volt már olyan is, hogy a nyomda a leegyeztetett időpont előtt egy héttel szállította a könyveket. Ezért változhat többször is a várható megjelenési időpont.

    Az Örökség, avagy A Lelkek Sírboltja című könyvet terveink szerint november 28-án a nyomdából közvetlenül az Alexandra raktárába szállítjuk, ezért Ön biztosan az elsők között fogja kézbe venni a könyvet.

    VálaszTörlés
  34. nagyon szépen köszönöm ennél jobb karácsonyi ajándék nem is kell

    VálaszTörlés
  35. A kedvenc sorozataim egyszer csak félbeszakadtak...EZ NEM LEHET IGAAAZ!!

    VálaszTörlés
  36. már alig várom hogy olvashassam!én is nov. 13-14-ről tudok!
    olastam a facebook-os fordítást,de az nem annyira jó.

    VálaszTörlés
  37. nem azért jelenik meg karácsonykor mert business hanem mert az előző fordító nem vállalta el,így ujjat kellett keresni legalábbis ezt mondták

    VálaszTörlés
  38. azt szeretném kérdezni hogy ez az utolsó kötet lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha visszaolvasnád a korábbi hozzászólásokat, rájössz, hogy a válasz igen.

      Törlés
  39. Mai infó szerint, amit a Libri ügyfélszolgálatától kaptam, de az Európa kiadó honlapja is azt írja, hogy a 4. kötet dec. 1-jén jelenik meg.
    Érdemes előrendelni, ha még elfogadják, mert úgy 3600 Ft, egyébként pedig 4500 Ft lesz.

    VálaszTörlés
  40. Az alexandra könyvesboltba 2700ft 1800ft kedvezménnyel és 1munkanapos kiszálítással!!

    VálaszTörlés
  41. MEKKORA **** BEFEJEZÉS!!! Nagyon nagyot csalódtam.. :S
    3 évig írt könyvtől ez...ááh hagyjuk mert csak felhútom magam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt melyik könyvről irtad? a 3-ról vagya 4-ről

      Törlés
  42. Hát nem tudom, nekem tetszett mind a 4.kötet, kicsit én is csalódott vagyok úgy gondolom kerekebb vége is lehetett volna vagy valami hiányzik a végéről, de lehet csak azért érzem így mert nem szívesen gondolok arra h a könyv sorozatnak vége. 1 évet vártam 3 nap olvasásra,simán el tudnék még olvasni 1000-2000oldalt, szóval nekem tetszett csak kár hogy ez az utolsó része a sorozatnak, de hátha meggondolja magát.

    VálaszTörlés
  43. A kötet befejezése szerintem nagyon érdekes. Bevallom, amikor elolvastam a könyvet, és becsuktam az utolsó oldalnál, először én is csalódott voltam. Nem klasszikus, megjósolható befejezés. De -szerintem- végiggondolva mindazok után ami történt és ahogyan történt ez logikus és reális lezárás. Lehet nem realitást várunk egy fantasy-ben, pedig nem árt ha a végén is hű marad az író az általa lefestett politikai-társadalmi viszonyokhoz, történésekhez, és ez itt szerintem sikerült! Nem mellesleg a befejezés igencsak sok potenciált rejt a jövőbeni esetleges Alageasia-val kapcsolatos történetek számára...


    Akik olvastátok:
    Gondolkodjatok el Eragon viszonyának alakulásán Nasuada-val és az elfekkel, a sárkánylovasok céljait és történelmét, és talán Ti is meglátjátok a logikát és a lehetőségeket ebben a befejezésben! Szerintem jó elábrándozni azon, hogy mi történhet ezután :)
    Vagy nem? Végül is kinek a pap kinek meg nem ;)

    VálaszTörlés
  44. A vége nekem nem tetszett, nagyon belemagyarázós volt ,és a 4könyvön át futó szerelmi szálat is elrontotta 50-100oldallal... Csalódtam a végében de összességében jó könyv volt, de én azt a részt amikor közli,hogy elmegy stb "kivágom" ha legközelebb olvasom;) DE ezzel az író még hagyott lehetőséget arra, hogy folytassa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök, hogy összességében tetszett a könyv. Mint már írtam, én nem éreztem belemagyarázósnak.
      SPOILER
      Szerintem Arya helyzetét végiggondolva nem lett volna valós jövője a kapcsolatuknak, illetve a politikai élet alakulását figyelembe véve Ergaon szerintem helyesen döntött amikor elment.
      SPOILER VÉGE

      Kérlek, hogy legközelebb Te is rakd ki a SPOILER jelzést, hiszen konkrét utalaást tartalmaz a hozzászólásod a történet végkifejletére.

      Törlés
  45. Szia!

    Elnézést, még kezdő vagyok az ilyen könyvelemzős "fórumokon".:)
    SPOILER
    Szerintem azért volt belemagyarázós, mert ugye azért ment el, mert, hogy túl nagy az ereje>akkor meg tudta volna védeni a tojásokat Alagaesiában is, Aryának azt mondta, hogy messze megy, nem találkozhatnak>az új Lovasok akiket oda küldenek azok hogy mennek akkor oda? Aryát ki fogja tanítani?(igaz, hogy tünde, de vannak dolgok amiket a Lovasok tudnak a tündék nem, Eragon-t is tanította Brom meg Oromis.
    SPOILER

    Csak én vagy úgy vele, hogy egy kicsi hiányoznak a karakterek, a világ stb? Elmúlik?:D

    VálaszTörlés
  46. Nekem nagyon tetszett az utolsó kötet is, de Angela múltjáról kár hogy a nem írt semmit Paolini

    VálaszTörlés
  47. Én még mindig nem olvastam... Vettem egy kindle-t (e-book olvasót) másfél éve, pont azért hogy tízezreket spóroljak évente a könyveken mert amúgy elég sokat olvasok.
    A magyar korrupt könyvkiadóknak köszönhetően azonban így csak hónapokkal később jutok hozzá a könyvekhez, ez minden más országban az elfogadhatatlan kategória lenne.
    Pedig fizetnék is érte ha mondjuk a bookline vagy az alexandra vagy akármelyik internetes könyváruház feltenné az oldalára 1000 ft-ot kedvezménnyel (és még így is jól járnának a boltok és a kiadó is mert nem kell kinyomtatni többszáz oldalt).
    Szóval hogyha valaki tud akármilyen kalózoldalt ahonnan letölthetem a könyvet azt nagyon megköszönöm!

    VálaszTörlés
  48. Én elolvastam eddig az Eragont és az Elsőszülöttet és megmondom hogy k.....-ra tetszett.A többit (MÉG!!)nem olvastam, de remélem,sőt biztos tetszeni fog:) Én megértem hogy egy könyvet 3 évig írt,mert egy könyvet olyan nehéz írni, mint 300kg-ról lefogyni 1 hónap alatt.(Szóval BAROMI nehéz).Akik pedik ezt nem értik meg,akkor azoknak üzenem:próbálj egy 525 oldalas (mint az Eragon:/asszem annyi/)könyvet 3 éven belül írni, és szólj ha világsiker lett!!!Én még sosem próbáltam könyvet Írni,inkább maradtam a 3 oldalas fogalmazásoknál. Bár kiskoromban író szerettem volna lenni, az már sehol sincs.Alig várom hogy elolvassam KÖNYVBEN az Eragon többi részét is,és christopher Paolini:ÍGY TOVÁBB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

    VálaszTörlés
  49. Én már olvastam az Eragont és az Elsőszülöttet is, sőt már az Eragont filmben is láttam ,és K....... tetszett. ÉN teljesen megértem hogy egy könyvet három évig írt mert egy könyvet olyan nehéz megírni, mint 300 kilórol lefogyni 1 hónap alatt vagyis BAROMI nehéz. Ha valaki fel van háborodva hogy 1 könyvet 3 évig írt annak üzenm:Írj egy közel 550 oldalas könyvet 3 éven belül, és szólj ha világsiker lett!!!!!!=O
    Egyébkén én is próbálkoztam könyvet írni, miután elolvastam a Harry Potter és a Halál ereklyéjét.de aztán feladtam.Aki könyvet próbál írni,annak azt tanácsolom:fogj tíz tucat chipset,ülj le,és írd meg a könyvet!!!!=)
    Csak vicceltem! Ha írsz egy könyvet,légy türelmes,és akkor még Christoper Paolini (és még sok más író is) féltékeny lesz a könyvedre=) =) Christoper Paolini:ÍGY TOVÁBB!!!
    XOXO

    VálaszTörlés
  50. Király az egész Eragon

    VálaszTörlés
  51. Jónak éppen jó volt csak hát a vége hagyott bennem egy olyan üresség érzetet...
    Csalódtam benne hogy őszinte legyek és elég nyílván való vonalon vezette le a könyvet sajnos a többihez képest szerintem nagyon le lett butítva a dolog.
    SPOILER
    1.) Az egyes rész közepén egy álomban leírják mi lesz a vége az egésznek tehát eragon nem halhat meg, vagyis fölösleges izgulni
    2.) A jóslatot szerintem hiba volt be tartani annyira kiszámíthatóvá tette a könyvet hogy minden poént lelőttek vele:
    -Aryával való kapcsolata végét
    -Hogy a király milyen sorsra jut
    -Hogy milyen erőt kap illetve fegyvert
    3.)El hanyagolták a mellék szereplőket illetve homályos utalásokat tesz dolgokra amiket nem magyaráz meg (Ha csak nem ír valami kiegészítő müvet bőr lenyúzás gyanánt)
    SPOILRT VÉGE...
    Mondom nem volt rosz könyv voltak meglepetések de kevés...nagyon nagyon kevés talán egy vagy kettő:(nem számítottam azokra kik irányították a dolgokat Alagesiában).
    Még egyszer mondom jó lett csak hát többet vártam 3 évtől...

    "Én már olvastam az Eragont és az Elsőszülöttet is, sőt már az Eragont filmben is láttam ,és K....... tetszett. ÉN teljesen megértem hogy egy könyvet három évig írt mert egy könyvet olyan nehéz megírni, mint 300 kilórol lefogyni 1 hónap alatt vagyis BAROMI nehéz. Ha valaki fel van háborodva hogy 1 könyvet 3 évig írt annak üzenm:Írj egy közel 550 oldalas könyvet 3 éven belül, és szólj ha világsiker lett!!!!!!=O"

    Ehhez meg annyit fűznék hozzá...hogy Rowling évente adott ki könyvet és mind sikeres volt...és a gyerekes "csinálj jobbat ha tudsz"-ra annyit ,hogy ha nem tetszik neked valami..pl a win7 vagy a win8 te C++-ban új Oprendszert szoktál csinálni?(mert akkor király vagy.) vagy DOS-ban csapatod? xD
    Ha nincs ötlete akkor nem kellett volna tovább húznia mert már a 3-ban is sok poént ellőtt plusz elég komolytalanul vette ki magát hogy trilógia? bocs, tetralógia lessz!

    Bocs csak a falra tudok mászni az ilyen hszektől...:D


    VálaszTörlés
  52. 4. könyv ebook?2013. július 12. 6:06

    Sziasztok!

    Nagyon örülnék, ha el tudná küldeni valaki a 4. részt elektronikus formában nekem!
    Email mindenide27@freemail.hu

    Köszönöm!

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Nagyon örülök minden hozzászólásnak, és éppen ezért nem szeretnék semmilyen hozzászólás korlátozást bevezetni. De egy bejegyzés kapcsán kialakuló beszélgetést sokszor nehéz nyomon követni, ha már a sokadik "Névtelen" ír hozzászólást.

Ezért ha nincs goggle fiókod / open ID-d stb. kérlek: használd a megjegyzés írása mint: név/URL opciót!

AZ URL-hez bármely oldalt linkelhetsz, pl a moly.hu profilodra mutatót is!