Kerstin Gier: Zafírkék


Hol hallottam róla, mi indított arra hogy elolvassam:

A Rubinvörös után természetesen ezt is muszáj volt beszereznem és elolvasnom :) Arra, hogya Rubinról hol hallottam először, már nem emlékszem, tavaly minden szinte könyvesblogon nagyon jókat lehetett róla olvasni, aztán pedig adventi ajándékként a Könyvmolyképző elküldte az első hatvan oldalt, ami igencsak meghozta hozzá a kedvem, és végleg eldőlt a vásárlás és elolvasás kérdése.
A Zafírkék megjelenését már nagyon türelmetlenül vártam, csak az a baj, hogy ezután  pedig ugyanígy leszek a Smaragdzölddel...  messze van még az a 2012, és különben is melyik hónap? :) Nekem most kell, azonnal! És németül pedig sajnos csak nagyon kicsit tudok már, pedig csomó ideig tanultam suliban.

A tartalmáról/fülszöveg:
Friss szerelmesként a múltba utazni – ez talán nem a legjobb ötlet.
A tizenhat éves újdonsült időutazó, Gwendolyn legalábbis így gondolja.
Neki és Gideonnak ugyanis épp elég a gondjuk anélkül is.
Például meg kell menteniük a világot. Vagy meg kell tanulniuk menüettet táncolni.
(Egyik sem igazán egyszerű!)
Amikor ráadásul Gideon nagyon titokzatosan kezd viselkedni, Gwendolyn számára világossá válik, hogy mihamarabb át kell vennie az irányítást a saját hormonjai felett. Különben semmi nem lesz az időtlen szerelemből!
Romantikus, humoros, példátlan – Gideon és Gwen kalandjaival Kerstin Gier mindenkor elvarázsolja közönségét.
Azok számára, akik nem olvasták a trilógia első részét, a következő rész spoilereket tartalmazhat! Gyorsan pótolják hát eme súlyos mulasztásukat, és aztán térjenek vissza :))

Véleményem általában az egész könyvről:
 Ha egy szóval kellene jellemeznem, csak annyit mondanék: fantasztikus. Ha korhű szóval, akkor talán a tökéletest választanám, ha pedig több szóval, akkor igazán bajban lennék (vagyok?). Annyira tetszik, és szeretem, hogy csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, de nehezen tudom megfogni, mi is ennek az oka. Kerstin Gier természetesen nagyon jól ír, a történet ötletes és eredeti, a szereplők nagyon szerethetőek. Gwent különösen szeretem, a szellemek és vízköpők nagyon jó fejek és plusz humorforrást jelentenek. Ugyanakkor nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog ebből a végén kisülni, és nagyon-nagyon remélem hogy az írónő jól bontja ki és varrja el a szálakat.

Ami nagyon tetszett benne:
Az hogy igazán sodort magával a történet, nagyon könnyen el tudtam merülni benne, és a külvilágból nem sokat érzékeltem az olvasása alatt :)) És igazán jól éreztem magam közben. Számomra megvan benne az a plusz, az a hangulat, az a "feelgood" ami ahhoz kell, hogy egy könyvet sokszor elolvassak, amikor csak újra el akarok merülni benne, és átélni a történetet. A stílus nagyon gördülékeny és sok benne a mulatságos rész, nem hangosan nevetős, hanem majdnem végig mosolygós, lehet hogy még ábrándosan, párás szemmel is is mosolyogtam, nagyon jó volt Gwen szemszögéből újraélni a szerelem mámorító első időit :)

Ami nem:
Nem volt olyan, ami ne tetszett volna benne. Csak egyetlen kétség merült fel bennem az olvasása közben, hogy nagyon gyorsan fogynak az oldalak, de mégsem járunk sokkal közelebb annak megoldásához, hogy igazából mi is folyik itt, és kicsit elkezdtem aggódni, hogy vajon hogy fog az írónő ennyi mindent belezsúfolni a harmadik kötetbe. Aztán a végére; bár nem történt annyi sok minden, valahogy mégis elmúlt ez az aggodalom. Amit írtam, ne tévesszen meg senkit, tényleg pörgős a cselekmény egy unalmas rész sincs benne, csak éppen nem sokklal leszünk úgymond "okosabbak", hogy akkor hogy is van ez a társasággal, meg Saint Germain gróffal, és vajon mi lesz ha mindenkit beolvasnak a kronográfba.

Értékelés:

10/10**** + rajongás faktor
Mindent összevetve, ez egy könnyed,  izgalmas és nagyon igényes ifjúsági regény. 
Megvan benne az a plusz, ami nekem ahhoz kell, hogy nagyon sokszor el tudjak olvasni újra meg újra egy könyvet, bebocsátást nyert legeslegkedvencebb könyveim szűk körébe.

Könyv adatai: 
  • Szerző: Kersin Gier
  • Cím: Zafírkék (eredeti cím: Saphirblau)
  • Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
  • Kiadás éve: 2011
  • Oldalszám: 357
  • Forrás: saját kincs:)
  • Külcsín: csillagos ötös.  Az ár miatt ebből is puha kötésűt szereztem be, de nagyon szép és igényes, jó minőségű kiadás. Akárcsak a Rubinvörösnél, itt is matt a színes háttér, és fényesek a fekete minták, a felirat meg a Pötty pedig domború, a betűk pedig ezúttal kékek, a papír vastag és gyönyörű krémszínű :) Mondtam valaha olyan butaságot, hogy a külcsín nem számít? Ezt a könyvet öröm kézbe venni :)) Amúgy eddig külcsínynek írtam mindig, most figyeltem fel rá hogy a helyesírás ellenőrző szerint n-el helyes, pedig azt hittem ny a vége... Ciki, igyekszem mindenhol kijavítani...
  • Értékelése könyves oldalakon: Molyon 100% 4 vélemény alapján, Goodreads-en a német kiadás 4,45 / 5 578 értékelés alapján.

Egyébként, ez az ötödik könyv (Az úr sötét anyagai trilógia és a Boszorka fénye után) amit a Könyvmolypárbajra elolvastam, de az első, amiről bejegyzést is írtam... (mea culpa, mea maxima culpa) Igyekszem mihamarabb pótolni a többi bejegyzést is!


Amúgy meg:
Most azonnal kell kell kell magyalul nekem!!!! 
     

Rosamund Lupton: Drága Tess!


Hol hallottam róla, mi indított arra hogy elolvassam:
Azt hiszem először Amadea heti borítós bejegyzésében láttam, és már akkor is nagyon megtetszett, aztán elolvastam Csenga remek bejegyzését a könyvről, és azonnal olvasni akartam. Aztán ismét Amadeánál jártam, és írta, hogy az Alexandra 40%-os akciójában ez is benne van, és ~1700 ft-ért egyszerűen nem hagyhattam ki. Sajnos az akció ha jól tudom csak dec 2-ig tartott, úgyhogy sajnálom, ha valakinek most csillant fel a szeme :) A hol van akció típusú postokhoz én túl lusta és lassú vagyok, ez ügyben menjetek ti is Amadeához :))


A tartalmáról/fülszöveg:
 A „Drága Tess!” idehaza a tavaly ősszel indult – és máris több sikerkönyvet listáján tudó – Carta Light-sorozat részeként jelenik meg. Elbeszélője a New Yorkban élő angol Beatrice, akinek vasárnapi ebédjét riasztó hír szakítja meg: édesanyja telefonál Londonból, és közli, hogy Tessnek, Beatrice húgának néhány napja nyoma veszett. A „Drága Tess!” óriási sikerének legfőbb titka az, hogy a regény egyszerre feszültségteli, érzelemgazdag családi dráma és fordulatos, gyomorszorítóan izgalmas detektívtörténet, e két eleve népszerű műfaj igen eredeti és páratlanul ügyesen kivitelezett ötvözete.

Véleményem általában az egész könyvről:
Nagyon jó, elgondolkodtató, izgalmas, és a végletekig megható könyv.Papírzsepi nélkül nem érdemes hozzákezdeni az olvasásához. De ez senkit ne riasszon el, nem hatásvadász egyszerűen csak szomorú és szívet facsaró de mégsem depresszív könyv. Hiába szomorú a történet, mégis átjárja a sorokat a szeretet és valamiféle ebből fakadó derű. hogy a molyon is írtam, nekem valahogy az eleje olyan Keserű ébredéses volt, de aztán ahogy belerázódtam, ráhangolódtam a történetre, és már csak saját magára emlékeztetett.

Ami nagyon tetszett benne:
Az, hogy rengeteget pityeregtem rajta, és mégsem hangolt le nagyon, mégis szívet melengető volt.

Ami nagyon nem:
Ami nagyon nem, olyan nem volt A vége jó, és én mégis egy kicsit több lezárást szerettem volna. Bizonyosságot. Aztán meg egy kicsit ráncoltam a homlokom a génterápiás részek valóságosságán, de aztán a történetbe beleilett nem,lógott ki a lóláb, és nem foglalkoztam vele, de szerintem nem reális, bár bevallom őszintén, utánanézni nem volt kedvem, de ettől függetlenül nem reális. (spoiler: főleg az IQ-tüdőbetegség gén. Mármint sztem az IQ-t nem egyetlen gén kódolja, sokkal bonyolultabb tulajdonság ennél és nem feltétlenül lenne ez így lehetséges) Majd ha végre hozzálátok a diplomamunkámhoz, valószínűleg kicsit többet tudok meg a dologról, és update-elek.

Értékelés:
10/10

Könyv adatai:     
  • Szerző: Rosamund Lupton
  • Cím: Drága Tess! (eredeti cím: Sister)
  • Kiadó: Cartaphilus Kiadó
  • Kiadás éve: 2011
  • Oldalszám: 366
  • Forrás: saját kincs:)
  • Külcsín: csillagos ötös. Puha kötésűt vettem, de nagyon jó minőségű, a borító igazán szép, a betűk és a kerítés kacskaringói fényesek. A végén pedig van egy kitéphető könyvjelző, ami jó ötlet, egy igazán könyvhöz illő könyvjelző, és szintén szép is :)
  • Értékelése könyves oldalakon: Moly: 100% 4 vélemény alapján, Goodreads: 3,79/5 4343 értékelés alapján (de goodreads-ről tudni kell, hogy sokan itt három pontot adnak olyan könyvre amit amúgy tök pozitívan értékelnek) 
Rosamund Lupton