Bookdepository akció!!!



 
A kedvenc könyvesboltomban, a bookdepository-n most mindenből kap mindenki 10% engedményt, ha az akciós kódot beüti a vásárlásnál. Az akció 2012. május 14-ig él.

Itt az ideje az angol könyvek vásárlásának!

Amúgy az alexandra.hu-n folytatódik a könyvmaraton, ezúttal az Ulpius kiadó könyveivel, ami ugye nagyobb 35% kedvezményt jelent, de szerintem a bd még így is megérősebb. Főleg, hogy engem az Ulpiustól csak a Stephanie Plum sorozat negyedik kötete, a Négy lövés érdekel.


A bd akcióban annyi nem világos számomra, hogy egy ember hány vásárlásnál használhatja fel a kódot. Logikus lenne, hogy ha az akció időtartama alatt többször vásárol, akkor többször is, hiszen ez nem egyszer használatos kupon kód. Mondjuk a többször vásárlás veszélyen nem fenyeget, ha még a Négy lövést is kisajtolom a büdzséből.

Hörcsögösztön


To stuff my already overstuffed bookshelves

Csatlakozom a Könyves blogok kezdeményezéséhez, és minden hónapban jelentkezem majd egy olyan rovattal fogok jelentkezni, amelyben beszámolok nektek arról, hogy milyen könyvek estek áldozatul a hörcsögösztönömnek. A többi blogger is átnevezte a Havi zárás munkanévre hallgató rovatot, és én is valami hangzatosat akartam. Az első verzió a "Hörcsög aki könyvmoly" volt, ami nagyon jónak tűnt elsőre, aztán mégis inkább a hörcsögösztönnél maradtam. Lehet hogy blogot írok, de az írói vénám néha mégis jól elbújik. Nem baj, van olyan irodalmi, mint az Eper reggelire nem?
A rovat első igazi bejegyzése a hónap végén lesz, ha a bookdepository-s rendeléseim is megérkeznek (elvileg legkésőbb jövő héten). Addig is azonban, számba veszem, hogy mit sikerült a 2012-ből eltelt három hónap alatt visszamenőleg összeharácsolnom.

- JANUÁR

Mike Evans: Hogyan vizsgázzunk sikeresen? ez volt az új évi első beszerzésem, amin azonmód jól fel is bosszantottam magam, mert én belgyógyászat szigorlat előtt valamiféle utolsó perces túlélő tippekre vágytam, mint pl. hogy hogyan tanuljunk meg több éves anyagot pár hét alatt, meg ilyenek, erre jött azzal, hogy mennyire fontos, hogy jegyzeteljünk, meg hogy már előadás után közvetlenül átvegyük az anyagot, meg ilyenek. Amik persze mélységesen igaz triviák, csak nekem ez akkor nem volt igazán időszerű, tekintve, hogy hatodéven már nincsenek is előadások, szóval ezekről kicsit már lekéstem. Sebaj, azóta ezt a vizsgát sikeresen abszolváltam, és most már a gyerekgyógyászat szigorlat miatt parázok. A könyv meg csak egy ezres volt, majd egyszer befejezem az elolvasását is.


Christopher Paolini: Inheritance Cycle (#1-4) Ezt az e-bayről szereztem be. A könyvről, és a beszerzéséről is írtam már  korábban részletesebben.
Kelley Armsrong: Darkest Powers (#1-3) Ez bookdepository-s beszerzés volt, a wishlist price drop alert áldozata lettem. Az Inheritance-s bejegyzésben erről is írtam amúgy. És még bel vizsga előtt jól be is faltam az első két kötetet (a harmadikat csak azért nem mert az kicsit később érkezett). Szerencsére rövidek, így pár óra alatt kivégeztem őket, nem vettem el magamtól sok tanulási időt, viszont jó volt kiszakadni a vizsga előtti parából.


John Sykes: Írország Ez a könyv Alexandra könyvmaraton keretén belül került beszerzésre, de azóta is 60% akcióval kapható. Nagyon szép képek vannak benne, és érdekes leírások Írország különböző vidékeiről.


-FEBRUÁR
Kristen Britain: The Green Rider (Green Rider series #1) Erről a nagyon jó, és hazánkban szinte ismeretlen könyvről már írtam itt. Én mindenesetre igyekszem terjeszteni az igét, minden angolul olvasó fantasy rajongónak ajánlom! Teljesen egyedi világfelépítés, szerethető főszereplők, fordulatos történet, és YA kliséktől való mentesség jellemzi. Igen YA és sorozat, de itt véget is ér a hasonlóság a többi szériával. A világ középkori jellegű, a főhős 16, a második kötetben 18 éves, de a történet lényegét a kalandok adják, nem pedig a különböző fiúkért való epekedés. Karigan nem Mary Sue karakter, nagyon is eszes, de nem hibátlan, és mindig kiáll magáért. Dicsérjem még, vagy elolvassátok? :D

Rick Riordian: The Lightning Thief A Villámtolvajt gondolom senkinek sem kell bemutatni, nekem nagyon tetszett, idáig ez a legjobb HP-pótlék szerintem. Shame on me, még nem írtam az olvasási élményről. Lehet, hogy majd a két első kötetről fogok írni egyben (a második már úton van:)), de mindenképpen megírásra kerül a bejegyzés, mert megérdemli :D Nagyon várom már a többi kötetet, de sok sorozattal "kell" "lépést tartanom" és minden hónapban jól megfontolom, hogy melyik is kerüljön sorra, mit vegyek elvileg jól beosztott kis pénzecskémből. Aztán persze előfordul, hogy becsúszik még valami nagyon akciós... :)





-MÁRCIUS

Kristen Britain: First Rider's Call (Green Rider series #2) Ez a második kötete a szériának, ami még fordulatosabb és izgalmasabb mint az első, de még nem írtam róla, pedig lassan már a harmadikat fogom majd megrendelni. Nem ismétlem a dicshimnuszt, majd a bejegyzésben, ami tervben van (... :) ...), csak annyit mondok, olvasásra fel!

George R. R. Martin: A Dance with Dragons Azt hiszem a Tűz és jég dala saga ötödik kötetét senkinek sem kell bemutatni. Ezt amúgy még nem olvastam, a Feast for Crows közepénél tartok.

Úgy látszik, a január volt a legharácsolósabb hónap, hiába a karácsonyi pénzajándékok még éreztették hatásukat :D Így részben a családtagjaim nagylelkűségének, résben eladott régi könyveimnek köszönhetem az Inheritance-t és a Darkest Powers-t is. A DP helyett eredetileg Inkheart trilogy boxset volt betervezve, de a másik box set drágább volt a vártnál, illetve az euro árfolyam sem megfelelő irányba mozdult, és aztán gyűjtögetés helyett elköltöttem a maradék pénzem Kelley Armstrong sorozatára, amit végül is nem bántam meg.

Azt hiszem, rendesen a fogyasztói társadalom tagja vagyok én is, de mellettem szóljon, hogy könyveken kívül majdnem kizárólag kajára és rezsire költök.

* Amúgy tudom, hogy az első képen valójában nem is hörcsög van, hanem mókus, de sokkal cukibb volt, mint amilyen hörcsögöket találtam :D Egyik sem tömte így tele a kis pofazacskóját :D