Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!


Hol hallottam róla, mi indított arra hogy elolvassam:
Anno még Lobo bejegyzése a könyvről keltette fel az érdeklődésemet, aztán  mikor év december végén 25% kedvezmény volt egy csomó könyvre az alexandra.hu-n, akkor lecsaptam rá. Eredetileg nem terveztem elolvasni a szigorlat utánig, de megcsömörlöttem a tanulási blokkomtól, és úgy gondoltam inspiráló lesz egy olyan lányról olvasni, aki színésznő helyett orvos akar lenni. Hogy jó volt olvasni, az nem kérdés, a blokkom az meg egy másik :S

A tartalmáról/fülszöveg:
Két Júlia, két külön világ,
egyazon kétségbeesett elszántság…
A tizenhét esztendős Mimi Wallingford Broadway hírneves Wallingford klánjának utolsó sarja. Olyan életet kapott a sorstól, amelyről a legtöbb lány csak álmodozni szokott: ő játszhatja a főszerepet a családi színház Rómeó és Júlia című előadásában. Miminek azonban nem a színjátszás a leghőbb vágya. Elszánt küzdelmet indít hát, hogy a forgatókönyvet félredobva végre nekivághasson az orvosi pályafutás új kihívásainak.
A Verona városában élő Capulet család leányának, a tizennégy éves Júliának magányosan telnek napjai. Csapdába esett rabként örlődik a családot felörlő régi viszály, és anyja vasakaratának fogságában. Bármit képes lenne megtenni azért, hogy elkerülje a reá váró kényszerházasságot. Még attól sem riadna vissza, hogy betegséget színleljen – vagy valami sokkal veszélyesebbet. Az előadás alatt Mimi álmai végre valóra válnak: varázslatos módon megnyílik előtte a menekülés útja. Méghozzá nem is akárhová! Szívdöglesztő színpadi partnere, Troy Summer társaságában egyszer csak Shakespeare Veronájában találják magukat. Mimi megismerkedik a valódi Júliával, és többé nem hajlandó ölbe tett kézzel tűrni, hogy a történet tragikus véget érjen. Ám ha sikerül megmentenie új barátnőjét, ezzel megváltoztatja minden idők leghíresebb szerelmes meséjének végkifejletét is. Vajon Mimi és Troy megtalálhatja-e így a varázslatos visszavezető utat Broadway felé?

Véleményem általában az egész könyvről:
Kedves, könnyed történet volt, kikapcsolt és elszórakoztatott pár órára, jót tett most nekem.
Nem kell egy komoly és körmönfont dologra számítani, de ez jó úgy ahogy van, akár többszöri elolvasásra is. Imádtam ezt a "valódi" Júliát, huncut és imádnivaló, nagyon szerethető karakter, és Rómeó is. Nekem jobban tetszett így a történet, mint az eredeti drámában :)) bár a nyelvezetének szépsége elvitathatatlan :))

Hangulata, atmoszféra:
Olyan beöltözős-jelmezes napfényes reneszánszos :)

Ami nagyon tetszett benne:
Az egész, úgy ahogy van.

Ami nem:
-

Külcsín (kívül-belül):
Szegény borítót már többször is jól lekritizáltam, bejegyzésben és molyos karcban is, úgyhogy nem tenném meg még egyszer, ezt gondolom: "karcra késztetett a Mentsük meg Júliát! amikor kézbe kaptam, annyira szembeötlő és otromba volt az az odamontázsolt napszemüveg... És hát azóta már a rágó montázsolását se látom feleolyan jónak sem, és felfedeztem, hogy a borítón szereplő modell számára az a megvilágítás sem volt előnyös, amiben fényképezték, így látszik az összes pórusa, sőt még egy pattanás is, hiába a tonna smink és pirosító. A borító ötlete nekem alapvetően tetszik, de a megvalósítás csapnivaló. Ezt a borítót amúgy egy az egyben átvették külföldről, ami általában jó döntés, de ebben az esetben nem. Lehet, hogy direkt ilyen nagyon montázsolt hatásúra akarták, de attól még nagyon gagyinak és igénytelennek tűnik. Remélem, a belseje olyan jó lesz, hogy kárpótol a csúnyácska külsőért. Amúgy a könyv minősége a megszokott jó, megvannak a domború betűk is, meg minden, de a kép az ronda és kész."

Belbecs (nyelvezet, fogalmazás és hasonlók):
Teljesen rendben volt. A lapok kellően vastagok és a megszokott kellemes vajszín papírból vannak, a betűk kényelmesen olvasható méretűek.

Értékelés:
8/10 + kedvenc faktor

Könyv adatai:

Szerző: Suzanne Selfors
Cím:Mentsük meg Júliát!
Eredeti cím: Saving Juliet
Fordító: Robin Edina
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 292
Forrás: saját könyv
Értékelés könyves oldalakon: Moly: 81% 108 vélemény után Goodreads: 3,7 1486 értékelés után  (de a goodreads csillagfelfogása kicsit más: 1 - didn't like it=nem tetszett, 2 - it was ok= jó volt/elment, 3 - liked it = tetszett, 4 - really liked it= nagyon tetszett, 5 - it was amazing=lenyűgöző volt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Nagyon örülök minden hozzászólásnak, és éppen ezért nem szeretnék semmilyen hozzászólás korlátozást bevezetni. De egy bejegyzés kapcsán kialakuló beszélgetést sokszor nehéz nyomon követni, ha már a sokadik "Névtelen" ír hozzászólást.

Ezért ha nincs goggle fiókod / open ID-d stb. kérlek: használd a megjegyzés írása mint: név/URL opciót!

AZ URL-hez bármely oldalt linkelhetsz, pl a moly.hu profilodra mutatót is!