A bookdepository imádata és egyéb angol könyvvásárlási tapasztalatok


 Írtam már róla, hogy a legtöbb angol könyvemet a bookdepository-ról szerzem be. Olcsó, egyszerű, és jó. Sok könyv van a wishlist-emen, amiket előbb-utóbb mind be is szeretnék majd szerezni. Elsősorban olcsósága miatt az időrendiségben előkelő helyen szerepelt a Summoning, pár hónapja kinéztem már hogy mindössze 3,53€ (~1100 HUF). Megkerestem, és felpakoltam a wishlistem-re az azonos kiadású Awakening-et és Reckoning-ot is. A ravasz bookdep pedig e-mailt küld, ha valami olcsóbb lesz ami a wishlist-en van, és nemrég kaptam "wishlist book price drop alert from The Book Depository" e-mailt, hogy az Awakening-et is leárazták 60%-al, így csak 3,47€. Volt még kb. ennyi könyvekre szánható ennyi pénzem, így aztán gyorsan meg is rendeltem mindkettőt. Nem tudom, hogy véletlen egybeesés-e, vagy szándékos, de másnap jött az e-mail, hogy a Reckoning is akciós lett, 3,52€ :)) Nem akartam csalódást okozni, megrendeltem azt is :D

Szóval, figyelmetekbe ajánlom: Kelley Armstrong Darkest Powers trilógiája beszerezhető 10,52€-ért azaz árfolyamtól függően kb 3190 HUF-ért a bookdepository-ról... Mondjam, hogy ez nem sokkal drágább mint egyetlen magyar kötet? :D
Vásárlásra fel!
A PayPal pedig egyszerű és jó, ha angol könyvet olvasol, PayPal fiókot is tudsz létrehozni! Amúgy is egy csomó magyar leírás van már róla. Egyszer kell beállítani, aztán csak használni :D
Egyébként fizetésnél pedig szerintem ez tényleg igaz, és megérősebb azt választani, hogy a bankoddal és nem a PP-vel váltatod a pénzt. (a próbavásárlás hülyeség mondjuk, de mind1)
Ha ennek ellenére is idegenkedik valaki a PP-től, bankkártyával is lehet fizetni a bookdepository-nál.


Nemsokára lehet majd ezen a blogon keresztül is vásárolni bookdepository-ról, amiből én is kapok egy kis jutalékot, szóval...
De! nem ezért reklámozom őket, hanem mert én is szeretek innen vásárolni, és nagyon jó cégnek tartom őket!



A tovább mögött még megosztom veletek első e-bay könyvvásárlásom és pozitív bookdepository reklamálós élményemet.





Gondolom nem vagyok azzal egyedül, hogy karácsonyra pénzt is kaptam, aminek majdnem annyira örültem mint egy egész jó ajándéknak, és jobban mint egy rosszul választottnak (hálátlan vagyok tudom, de ez van :)) Ez ta pénzt aztán hozzátettem ahhoz amit megunt könyveim lassú eladogatásával szereztem, és hozzáláttam a rég áhított Inheritance Cycle beszerzéséhez.

Az első három kötet ugyan megvolt már angolul, de mániákus vagyok, és egyformákat szerettem volna, így azok is az eladó könyveim listáját gyarapítják, ha valakit érdekel :) Sajnos annyi sokféle angol kiadás létezik, hogy nem sikerült olyat találnom, amiből mind a négy kötet kapható lenne, így aztán figyelmem a box-set-ek felé fordult. Ez esetben a kedvenc könyvbeszerző helyem, bookdepository drága volt, így aztán szétnéztem, és az amazon.com barátibbnak tűnt. Igen ám, de azt csak a vásárlás előtti utolsó fázisban mutatta a drága, hogy a ~4$-os shippingen felül még felszámol vagy 14$-t mert ez a box-set csak HB azaz keménykötésben elérhető, és így jó nehéz... Így hát úgy döntöttem, akkor ennyit az amzonról, megyek az e-bay-re. Találtam sok könyvet, box-set-et már kevesebbet, de volt egy ami megfelelt a pénztárcámnak. Regisztráció, a termék leütése, PayPal és e-mail váltás után nem sokkal fel is adta az eladó a csomagot, és egy héttel ezután, azaz tegnap meg is érkezett. Nagy örömmel bontogattam, és egy kis üröm is vegyült az örömbe, mert bizony az országokon át való utazást nem teljesen sértetlenül vészelte át sem a box, sem a benne lévő könyvek. A box sarka két heylyen benyomódott, a könyvek elülső jobb alsó sarka is, illetve az Inheritance kötet még egy sarka. Ezeken a helyeken persze a védőborító is meggyűrődött. Bénán lett becsomagolva na. Nem elég, hogy a karton doboz, amibe belerakták, nem lett kitömve, így csúszkálhatott benne a box-set, még beletették akkora nagy zsákba is, hogy a postás valószínűleg a földön húzta. Na jó nem, de hogy a földre letette párszor ez tuti.
Írtam is az eladónak, aki nagyon készséges volt, felajánlotta, hogy az ő költségén küldjem vissza, és visszatéríti a teljes vételárat, vagy ha megtartanám, akkor a vételár 20%-át visszafizetné. Csere sajnos nem lehetséges, mert kifogyott a készlet. Gondolkodtam, és végül a 20%-ot választottam, mivel máshonnan csak drágábban tudnám beszerezni, és annyira azért nem vészes, de bánt, hogy kiadtam kb 12E ft-ot erre a négy könyvre, és nem tökéletes. (láthatjátok, hogy ez nem volt olcsó, de azért árában van, 3E/könyv magyar se olcsóbb ha kemény, sőt...)
Ez volt az első saját e-bay vásárlásom, nem alakult ideálisan,de teljesen azért nem riasztott el.
Vannak hátrányai annak, ha az ember ilyen nehéz könyvet rendel...

Mindeközben ugye érkeztek a könyveim a bookdepository-ról is.
Mint már említettem, imádom őket, eddig bármelyik keresett könyv tekintetében verték árban az e-bay-t, és mindig rendben ideért a könyv (eddig 10könyvet+1box-set-et rendeltem tőlük). Kivétel nélkül mind puhakötésű volt, hiszen külföldön is rendes felára van a kemény kötésnek. Imádom a bookdepository-ban, hogy ugyanolyan egyszerű tőlük rendelni, mint mondjuk az alexandrától, és ingyenes (!) a postaköltség, így aztán mindegyik könyvhöz olcsóbban jutottam hozzá, mintha magyarul vettem volna meg. Sokszor hét, de legkésőbb tizennégy nap múlva pedig hozza is a postás a könyvet. Eleinte ilyen spec karton könyvcsomagolót használtak, mostanában áttértek a sima pufi borítékra. Minden könyvmoly tudja, milyen sérülékenyek a puhakötésű könyvek, meg azt is milyen "gyengéden" bánnak a postán a csomagokkal. Így aztán a sarkokon kis hiba, pöndörödés előfordult, de sajnos ez elkerülhetetlen, egyszer magammal viszem a táskámban a könyvet és ennyit én is beleteszek sajnos. (pedig alapvetően vigyázok rájuk)

Most volt viszont először olyan, hogy komolyabb gyűrődés volt a borítón, a Summoning fedlapja hosszában megtört, ez is tegnap érkezett meg, az Eragon után kezdtem  kicsit elkeseredni. Az Awakening, bár együtt rendeltem az előzővel szokás szerint külön borítékban jött, és tökéletesen sértetlen volt. Nézegettem, simogattam, simítgattam, a Summoning-ot, győzködtem magam, hogy nem is olyan vészes. Egyébként is, szegény Csillagpor, amit ráadásul ajándékba kaptam, sokkal rosszabb gyűrődést kapott mire teletömött hátizsákomban hazaért. De azért csak más, ha az ember maga gyűri meg... Eredetileg csak a tapasztalataimat akartam visszajelezni, amikor kapcsolatba léptem az ügyfélszolgálattal online üzeneten keresztül, de nem telt bele egy óra, vár is az e-mail, hogy nagyon sajnálják, és felajánlották, hogy vagy visszatérítik az árat, vagy küldenek egy másikat, de ezt a példányt egyik esetben sem szükséges visszatérítenem. Persze nem véletlen, hiszen akciós könyvről van szó, 3,53€ az egész könyv, a posta többe lenne... Ettől függetlenül nagyon becsülendő és szeretnivaló az egész hozzáállásuk, és tényleg párját ritkítja, imádom őket!
Korábban kérdést is tettem már fel az ügyfélszolgálatnak, és mindig gyorsan és lelkiismeretesen válaszoltak.

Kár, hogy az Inheritance-nél nem lehet a csere... de túlélem :)

28 megjegyzés:

  1. Olyan jó, hogy ezt megírtad! Bookdepository-ról már régóta terveztem rendelni, de még nem jött össze, mert kicsit (nagyon) féltem tőle, hogy hogy is megy ez, meg mennyire egyszerű vajon a használata meg itt van ez a PP is. De most tökre megnyugtattál, isten biza' ha egyszer megint lesz pénzem, most már nincs mese: rendelni fogok tőlük. :-) egy csomó könyvet kinéztem már, de eddig mindig csak halogattam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznos volt a bejegyzésem :)) Először én is tartottam tőle amikor tavaly először rendeltem, de tényleg nagyon pozitívak a tapasztalataim velük kapcsolatban.

      Törlés
  2. Én is imádom a bookdepository-t, kilométeres a kívánságlistám. :) És csak jó tapasztalatom van nekem is velük, és a rendeléssel kapcsolatban is.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok! Én is tervezem a könyvrendelést bookdepository-ról. Csak még utána akarok nézni ennek a PayPal dolognak stb...
    Én arra lennék kíváncsi, hogy aki rendelt már innen könyvet az milyen minőségben kapta meg??? Törzsvásárló vagyok az Alexandrá-nál és a Libri-nél is. Sok könyvet vettem már, de utoljára 2010 karácsonya környékén rendeltem könyvet az Alexandrá-tól és felháborító, hogy milyen minőségben szállították ki!!! A könyv olyan állapotban volt, mint tudjátok, amikor bementek az Alexandrá-ba és ott az emberek a felső könyvet lapozgatni szokták, erősen ki volt hajtogatva a könyv + fakó volt a borító is, ráadásul karácsonyi ajándéknak szántam! Persze felhívtam őket és azonnal kicserélték, de azóta nem rendeltem könyvet a netről! Elbizonytalanodtam! A bookdepository-n is lehetséges ilyesmi???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ha elolvasod a bejegyzést, az én tapasztalataimról képet kaphatsz. Ahogy írtam is, most először fordult elő, hogy viszonylag nagyobb sérülés volt a könyvön, bár ez sem nagy, és azonnal felajánlották a vételár visszatérítését vagy a csrét, szóval szerintem nyugodtan merhetsz rendelni, 11 rendelésből kost először volt probléma, és ha nem vagyok ilyen szőrözős akkor nem is veszem észre a hibát. Közel sem volt olyan állapotban, mint amilyenről te írsz. Azóta egyébként megérkezett a cserepéldány is ami teljesen tökéletes.

      Ilyesmi sajnos bármikor előfordulhat, ha netről rendelsz, főleg mivel ez esetben akár két hetet is tölthet a posta útvonalain a könyv, de ez szerintem ne riasszon el, tényleg egyáltalán nem volt gáz a könyv... Azóta 1x vigyázva elolvastam mind 3 kötetet, és bizony így is lettek rajta sérülések, a gerinc kicsit megtört stb.

      Szóval, ha bookdepról rendelsz és neadjisten mégsem olyan állapotú a könyv amilyet szeretnél, biztos lehetsz benne, hogy készségesen és gyorsan reagálnak, és kicserélik neked!

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a válaszodat! :)
      (Hát... lehet, hogy foglak még "zaklatni", ha valami kérdésem van! :D)

      Törlés
    3. Szia! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok! Ha bármi kérdésed van, nyugodtan kérdezz, akár hozzászólásban, akár e-mailben, szívesen segítek ha tudok. Amúgy azóta rendeltem és kaptam már a bookdepository-tól még egy könyvet, a Green Rider-t (már bejegyzés is van) és megint eben a spec karton könyvcsomagolóban jött, nem pufiban, és abszolút tökéletes állapotban. Szóval van még egy pozitív tapasztalat :))

      Törlés
  4. Szia! Teljesen izgatott vagyok, hogy megtaláltam ezt az oldalt, már készen is állok a rendelésre - a fejemben. Viszont annyi kérdésem lenne, hogy nekem ez a PP dolog zavaros, nem lehet helyben kifizetni, mikor megjönnek a könyvek?

    VálaszTörlés
  5. Nem, utánvéttel nem lehet fizetni. vagy bankkártyával, vagy PP-vel lehet, szóval ha nem akarod a PP-t, akkor fizess bankkártyával.

    VálaszTörlés
  6. Szia! Megint én vagyok! A "Névtelen":
    NévtelenFeb 13, 2012 12:41 PM és a NévtelenFeb 17, 2012 11:05 AM
    Végül megrendeltem (5 db) könyvet a bookdepository-ról és ma kaptam meg az elsőt! BORZASZTÓ ÁLLAPOTBAN! FEL VOLT BONTVA, SZAKÍTVA A BORÍTÉK! (köszi Magyar Posta!) A könyv pedig gyűrött!!! Pufis borítékban jött a könyv! Ajándékba szánom és így nem adnám oda a barátnőmnek! Hogy kell visszaküldeni/kicseréltetni??? Mennyibe fog ez kerülni???
    Te jó ég! bele se merek gondolni, hogy fog jönni a többi 4!!! Azt hiszem, hogy ez volt életem első és utolsó rendelése!

    VálaszTörlés
  7. Megint én vagyok (az egyik Névtelen)! A weboldalukon van a "help" résznél a reklamáló! Kiválasztottam az "my order arrived damaged" részt és kellett írni pár sort, hogy mi a gondom. Na oda aztán leírtam!
    http://www.bookdepository.co.uk/contactus
    Szép kis panasz levelet kaptak tőlem angol nyelven! Állítólag 24 órán belül válaszolnak. Hisziapisziakielhiszi!
    Na mindegy! Nekem ÓRIÁSI csalódás ez a könyvrendelő oldal! Jaj nekem! Hogy fogom megkapni a másik 4 db könyvet! De örülök, hogy neked bejött! Biztos majd szép kis összeget kell fizetnem a visszaküldésért, de úgy vagyok vele, hogy úgyis 500 forintnyi összeggel kevesebbért vettem az összes könyvet! Majd megírom, hogy mi van (azért, hogy mások is tanuljanak az én esetemből)! Nem baj?
    És még egyszer köszi a segítséget!

    VálaszTörlés
  8. Na halljátok! 19:00 körül írtam nekik panaszlevelet és 20:15-kor már meg is kaptam a választ, hogy válasszak: kicserélik ingyen vagy visszatérítik az árát! És ráadásul nem kell visszaküldenem a sérült példányt! + arra kértek, hogy emailben válaszoljak (tehát ne a weboldalukon keresztül). Na mivel email, így küldtem nekik fotót is a rongyos salátává vált könyvemről! Kíváncsi leszek, hogy megkapom e vagy mi lesz! Na majd azt is megírom! Mondjuk ahhoz képest, hogy írtam nekik egy igényes,korrekt "Dear Madam/Sir - Your Faithfully" levelet, a csaj meg küldött egy "Hi Agnes most mit akarsz? Visszatérítsük vagy küldjünk egy ingyen példányt???" levelet! :)
    Jajj... már olyan ideges vagyok a többi 4 miatt!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Sajnálom, hogy nem ideálisan alakult az első vásárlás, és örülök, hogy azért jól elrendeződni látszik. Neked is gyorsan válaszoltak, és úgy látom ez az ingyen csere is általános, szerintem nagyon korrekt a részükről, biztos tudják hogy nekünk drága lenne visszaküldeni nekik.

      Remélem, hogy a többi könyv már épségben megérkezik.
      Természetesen nem baj, hogy leírtad, írd majd meg milyen a többi könyv meg a cserepéldány!

      Igen, én is ilyen udvarias levelet küldtem nekik, és akkor is közvetlen hangnemben válaszoltak, de végül is így könnyebb velük társalogni :))

      Törlés
  9. Szia! Most kaptam meg (az 5 könyvből amit rendeltem)3 darabot KITŰNŐ állapotban!!! Boldog vagyok!!! :)
    2 db kartonos borítékban jött és az egyik meg pufi borítékban és képzeld, hogy semmi baja nincs! Még a pufi borítékosnak sincs semmi baja (gyűrődés stb.)! Tuti, hogy az előzőt (a sérült) a mi magyar postánk szakította ki! Le akarták biztos nyúlni! :)
    Még 1 db könyvnek kell megjönnie + a cserepéldánynak! Most már nyugodt vagyok, hogy ez a 3 db sértetlenül ideért! Most már imádom a bookdepository-t! :D
    Amúgy meg, amikor visszaírtam nekik, hogy a cserét és nem a visszafizetést választom, akkor küldtem nekik fotót is a szétszakadt, sérült könyvről! Tehát láthatták, hogy nem kamuzom! :)

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!

    Megérkezett az utolsó (ötödik) könyvem is TÖKÉLETES állapotban! Érdekes, hogy ez ugyan olyan könyv, mint az első, ami szakadtan, sérülten érkezett! Pedig ugyan olyan borítékban jött, de ez hibátlanul! Na mindegy! Majd megírom még, hogy megkaptam e a cserepéldányt. Tulajdonképpen örülök, hogy az 5 könyvből 4 db hibátlanul érkezett! Csak 1 volt "defektes"! Majd megírom akkor, hogy küldtek e cserepéldányt! :)

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!
    Csak azért írok, mert megígértem, hogy beszámolok, ha megkapom a cserepéldányt. Nos, pénteken megkaptam! Kb. 12 napba telt mire ideért és kemény kartonos borítékban érkezett, mert úgy kértem, hogy valami tartós csomagba küldjék!
    Juhííí!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon örülök, hogy végül minden könyved rendben megérkezett!
      A rendelésed kicsit kalandosabbra sikerült az átlagosnál, de remélem azért nem riasztott el teljesen a webshopoktól :))
      Akkor most már a barátnőd is megkaphatja a könyvét :))

      Törlés
  12. Szia!

    Én ma rendeltem először a bookdep-ről, és brutális ez az oldal. Megy minden azonnal, és tényleg, rá lehet mondani, hogy fillérekért megy a dolog. A szállítási költség többe kerül nekik, mint egy könyv, nem tudom mi éri meg ebben, de az biztos, hogy én nagyon meg vagyok elégedve. Óriási a választék, és iszonyatosan olcsó minden...

    Gondolom a könyvem is rendben meg fog érkezni.

    Ilyen oldalakból kellene több, a mai világban én ezt szinte lopásnak érzem... :-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Gyanítom, hogy az ilyen nagy cégeknek, mint a bookdep, illetve nagyobb netes könyváruházak, pl. ahonnan az Eragon box-set-et rendeltem e-bay-ről valamilyen szerződésük van a postával, és kedvezményes nekik a feladás. Ezt abból gondolom, hogy e-bay-en sokkal olcsóbb a posta ha nagy cégtől rendelsz, mint ha magánszemélytől. Érdeklődtem 3 puhakötésű könyvvel kapcsolatban egy angol lánynál e-bayen, és el postázta volna nekem, még a brit postát is megkérdezte, és 41 font!!! lett volna a posta ide!
      Ettől függetlenül 100% hogy megéri a bookdep-nek a dolog, különben nem csinálnák :) Nem nonprofit cég, csak nagyon jó!

      Biztosan rendben megérkezik a könyved, nekem legkésőbb 14 nap múlva eddig mindig ideért.

      Örülök hogy rátaláltál a bd-re, és meg vagy vele elégedve!

      Törlés
  13. Szia, ez vagyok: Névtelen Apr 16, 2012 12:14 PM

    Ma megjött a könyv, tehát 10 nap alatt, és 100 %-ban tökéletes az állapota, egy karc sincs rajta...

    VálaszTörlés
  14. Szia!

    Átolvastam a bejegyzéseket és a hozzászólásokat is és nagyon bíztatónak tűnik az oldal, úgyhogy én is szeretnék rendelni. A paypalos megoldás nem tökéletes, mert időnként ott elveszik a pénz átutaláskor és ilyenkor csak sajnálkoznak (legalábbis több ilyet is hallottam), a bankkártya adataim kiadásától meg mindig tartok... Mi a véleményed, hogyan érdemes fizetni?

    VálaszTörlés
  15. Szia!

    Elolvastam a fenti hozzászólásokat, de azért nem vagyok biztos a dologban és meg szeretném kérdezni: postáról kapom a könyveket, tehát nem futár hozza ki, igaz? (nálam ez egy fontos tényező, mert nem mindig vagyok otthon, családom sem mindig tudná átvenni, így a futár kissé szerencsétlen lenne nálam...)
    Előre is köszönöm a választ.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Bocsi a kései válaszért!
      A postás hozza a könyveket, igen. A kisebb méretű puhakötésű könnyűeket mostanában pufiba csomagolják, és a leveles postás hozza, a nagyobb, nehezebb, drágább könyveket pedig kartonba, és a csomagos postás hozza. Ha nem vagy otthon, dobnak be ajánlószelvényt és átveheted a postán, ahogy ajánlott leveleknél szokás.

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a segítséget!:)

      Törlés
  16. Szia, én most rendeltem először bookdepről de még nem érkezett meg. Mennyire pontosan szokták kihozni a könyveket? Valamint amikor a tied sérülten érkezett, te szóltál hogy szeretnéd cseréltetni vagy ők már tudták hogy megsérült és szó nélkül küldtek újat? Ugyanyúgy 7-11 napon belül hozták ki a cserekönyvet?

    Köszönöm a segítséget :)

    VálaszTörlés
  17. Ez a Paypal dolog hogy működik? Forintban utalom a pénzt a Paypalra és úgy fizetek? vagy hogy? Ha át kell váltani devizára mikor váltom át?

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Nagyon örülök minden hozzászólásnak, és éppen ezért nem szeretnék semmilyen hozzászólás korlátozást bevezetni. De egy bejegyzés kapcsán kialakuló beszélgetést sokszor nehéz nyomon követni, ha már a sokadik "Névtelen" ír hozzászólást.

Ezért ha nincs goggle fiókod / open ID-d stb. kérlek: használd a megjegyzés írása mint: név/URL opciót!

AZ URL-hez bármely oldalt linkelhetsz, pl a moly.hu profilodra mutatót is!