Kerstin Gier: Zafírkék


Hol hallottam róla, mi indított arra hogy elolvassam:

A Rubinvörös után természetesen ezt is muszáj volt beszereznem és elolvasnom :) Arra, hogya Rubinról hol hallottam először, már nem emlékszem, tavaly minden szinte könyvesblogon nagyon jókat lehetett róla olvasni, aztán pedig adventi ajándékként a Könyvmolyképző elküldte az első hatvan oldalt, ami igencsak meghozta hozzá a kedvem, és végleg eldőlt a vásárlás és elolvasás kérdése.
A Zafírkék megjelenését már nagyon türelmetlenül vártam, csak az a baj, hogy ezután  pedig ugyanígy leszek a Smaragdzölddel...  messze van még az a 2012, és különben is melyik hónap? :) Nekem most kell, azonnal! És németül pedig sajnos csak nagyon kicsit tudok már, pedig csomó ideig tanultam suliban.

A tartalmáról/fülszöveg:
Friss szerelmesként a múltba utazni – ez talán nem a legjobb ötlet.
A tizenhat éves újdonsült időutazó, Gwendolyn legalábbis így gondolja.
Neki és Gideonnak ugyanis épp elég a gondjuk anélkül is.
Például meg kell menteniük a világot. Vagy meg kell tanulniuk menüettet táncolni.
(Egyik sem igazán egyszerű!)
Amikor ráadásul Gideon nagyon titokzatosan kezd viselkedni, Gwendolyn számára világossá válik, hogy mihamarabb át kell vennie az irányítást a saját hormonjai felett. Különben semmi nem lesz az időtlen szerelemből!
Romantikus, humoros, példátlan – Gideon és Gwen kalandjaival Kerstin Gier mindenkor elvarázsolja közönségét.
Azok számára, akik nem olvasták a trilógia első részét, a következő rész spoilereket tartalmazhat! Gyorsan pótolják hát eme súlyos mulasztásukat, és aztán térjenek vissza :))

Véleményem általában az egész könyvről:
 Ha egy szóval kellene jellemeznem, csak annyit mondanék: fantasztikus. Ha korhű szóval, akkor talán a tökéletest választanám, ha pedig több szóval, akkor igazán bajban lennék (vagyok?). Annyira tetszik, és szeretem, hogy csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, de nehezen tudom megfogni, mi is ennek az oka. Kerstin Gier természetesen nagyon jól ír, a történet ötletes és eredeti, a szereplők nagyon szerethetőek. Gwent különösen szeretem, a szellemek és vízköpők nagyon jó fejek és plusz humorforrást jelentenek. Ugyanakkor nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog ebből a végén kisülni, és nagyon-nagyon remélem hogy az írónő jól bontja ki és varrja el a szálakat.

Ami nagyon tetszett benne:
Az hogy igazán sodort magával a történet, nagyon könnyen el tudtam merülni benne, és a külvilágból nem sokat érzékeltem az olvasása alatt :)) És igazán jól éreztem magam közben. Számomra megvan benne az a plusz, az a hangulat, az a "feelgood" ami ahhoz kell, hogy egy könyvet sokszor elolvassak, amikor csak újra el akarok merülni benne, és átélni a történetet. A stílus nagyon gördülékeny és sok benne a mulatságos rész, nem hangosan nevetős, hanem majdnem végig mosolygós, lehet hogy még ábrándosan, párás szemmel is is mosolyogtam, nagyon jó volt Gwen szemszögéből újraélni a szerelem mámorító első időit :)

Ami nem:
Nem volt olyan, ami ne tetszett volna benne. Csak egyetlen kétség merült fel bennem az olvasása közben, hogy nagyon gyorsan fogynak az oldalak, de mégsem járunk sokkal közelebb annak megoldásához, hogy igazából mi is folyik itt, és kicsit elkezdtem aggódni, hogy vajon hogy fog az írónő ennyi mindent belezsúfolni a harmadik kötetbe. Aztán a végére; bár nem történt annyi sok minden, valahogy mégis elmúlt ez az aggodalom. Amit írtam, ne tévesszen meg senkit, tényleg pörgős a cselekmény egy unalmas rész sincs benne, csak éppen nem sokklal leszünk úgymond "okosabbak", hogy akkor hogy is van ez a társasággal, meg Saint Germain gróffal, és vajon mi lesz ha mindenkit beolvasnak a kronográfba.

Értékelés:

10/10**** + rajongás faktor
Mindent összevetve, ez egy könnyed,  izgalmas és nagyon igényes ifjúsági regény. 
Megvan benne az a plusz, ami nekem ahhoz kell, hogy nagyon sokszor el tudjak olvasni újra meg újra egy könyvet, bebocsátást nyert legeslegkedvencebb könyveim szűk körébe.

Könyv adatai: 
 • Szerző: Kersin Gier
 • Cím: Zafírkék (eredeti cím: Saphirblau)
 • Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
 • Kiadás éve: 2011
 • Oldalszám: 357
 • Forrás: saját kincs:)
 • Külcsín: csillagos ötös.  Az ár miatt ebből is puha kötésűt szereztem be, de nagyon szép és igényes, jó minőségű kiadás. Akárcsak a Rubinvörösnél, itt is matt a színes háttér, és fényesek a fekete minták, a felirat meg a Pötty pedig domború, a betűk pedig ezúttal kékek, a papír vastag és gyönyörű krémszínű :) Mondtam valaha olyan butaságot, hogy a külcsín nem számít? Ezt a könyvet öröm kézbe venni :)) Amúgy eddig külcsínynek írtam mindig, most figyeltem fel rá hogy a helyesírás ellenőrző szerint n-el helyes, pedig azt hittem ny a vége... Ciki, igyekszem mindenhol kijavítani...
 • Értékelése könyves oldalakon: Molyon 100% 4 vélemény alapján, Goodreads-en a német kiadás 4,45 / 5 578 értékelés alapján.

Egyébként, ez az ötödik könyv (Az úr sötét anyagai trilógia és a Boszorka fénye után) amit a Könyvmolypárbajra elolvastam, de az első, amiről bejegyzést is írtam... (mea culpa, mea maxima culpa) Igyekszem mihamarabb pótolni a többi bejegyzést is!


Amúgy meg:
Most azonnal kell kell kell magyalul nekem!!!! 
     

1 megjegyzés:

 1. Nem néztem végig a párbajlistád, sőt, azt se, hogy jelenleg hány naplóval vagy kész (előbb végigolvasom azokat a naplókat, amiket még olyan 3-4 hónapja könyvjelzőztem be, aztán térek rá a többire olyan másfél évszázad múlva xD), mindenesetre eddig nekem úgy tűnik, zömmel olyan könyveket válogattál, amikről érdekel az értékelésed. Ezzel a sorozattal már sokat szemeztem, de valahogy nem tud bepasszírozódni a várólistám első felébe, nem is tudom, miért. Általánosságban szeretem a könyvmolyképzős könyveket, bár nem olvastam még belőlük olyan nagyon sokat. Mindenesetre ez a sorozat is várólistás, előbb-utóbb majdcsak eljutok hozzá. :)

  VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Nagyon örülök minden hozzászólásnak, és éppen ezért nem szeretnék semmilyen hozzászólás korlátozást bevezetni. De egy bejegyzés kapcsán kialakuló beszélgetést sokszor nehéz nyomon követni, ha már a sokadik "Névtelen" ír hozzászólást.

Ezért ha nincs goggle fiókod / open ID-d stb. kérlek: használd a megjegyzés írása mint: név/URL opciót!

AZ URL-hez bármely oldalt linkelhetsz, pl a moly.hu profilodra mutatót is!